Omgeving

Oude Wetering

Oude Wetering is een dorp gelegen aan de rand van Zuid-Holland met ongeveer 4000 inwoners. Het maakt deel uit van de gemeente Kaag en Braassem.  

In Oude Wetering zijn prachtige bloemenkassen, wijkjes vol groen en bijzondere plekjes aan het water te vinden. Tussen het plassengebied van het Groene Hart en met de gemoedelijke dorpssfeer is het hier fijn wonen. Door middel van een brug verbindt Oude Wetering zich met de gemeente Haarlemmermeer.  

Centrale ligging 

Het dorp ligt naast de A4, waarmee u binnen 20 minuten rijden op Luchthaven Schiphol bent. Ook kunt u via de A44 snel uitwijken naar de kust, zo zit u binnen een half uur aan het strand in Noordwijk aan Zee. Via de provinciale wegen bent u binnen 10 minuten in Leimuiden of het aangrenzende Roelofarendsveen. Bovendien rijden er verschillende buslijnen door Oude Wetering. 

Waterdorp 

Oude Wetering ligt aan het Braassemermeer, waar veel watersporten worden beoefend. Wilt u leren zeilen, surfen of wakeboarden? Dan kunt u hier gemakkelijk op les. Sloepen en jachten varen af en aan in de jachthaven. Het is ook mogelijk om een boot te huren en een heerlijk tochtje te maken op het meer. Vanuit hier kunt u via het sluisje varen naar aangrenzende dorpen, zoals Roelofarendsveen of richting de Ringvaart naar Amsterdam en Aalsmeer. Vanaf het vaste land bestaat ook de mogelijkheid om met de pont over te varen naar Leimuiden.  

Sport & recreatie 

Rondom het dorp bevinden zich nog meer sportgelegenheden. In het aangrenzende Roelofarendsveen zit een tennisvereniging, voetbalverening EMM’21: één van de grootste voetbalverenigingen in Kaag en Braassem, een zwembad en er zijn meerdere sportscholen. Ook kunt u in de omgeving een wandel- of fietstocht maken langs de grasweilanden of rond het Braassemermeer. In de winter kunt u zelfs in Oude Wetering een heerlijk stukje schaatsen bij de IJsclub! 

Dorpshart 

In het dorp bevinden zich verschillende cafés en restaurants. Ook zijn er volop horecagelegenheden aan het water voor een hapje en een drankje. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij het winkelcentrum De Meerkreuk. Hier vindt u een prachtige mix van winkels, met onder andere een bakker en slagerij.  

Ook in Roelofarendsveen vindt u een uitgebreid centrum met een ruim aanbod aan winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook voor niet-dagelijkse aankopen is er een ruim aanbod op het Noordplein, Zuidplein en aangrenzende straten.  

Kortom, Oude Wetering en omgeving heeft het allemaal.  


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring